Reacties

"HET adres voor al mijn pianolessen!"

 • Muziek spelen die je zelf mooi vindt
 • Les in noten lezen en andere handige dingen
 • Tips om stukken sneller te leren en gemotiveerd te blijven
 • Leuke verhalen over pianisten en componisten
 • Leren improviseren en componeren
 • Gediplomeerd docent met meer dan twintig jaar ervaring
 • Geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar. Beginners en (ver)gevorderden.

Voel je vrij om muziek te maken!

Bel voor meer informatie of een proefles:
073 – 87 95 480
of stuur een email naar
Lessen (at) Pianisten (punt) pro

28 gedachten over “Reacties

 1. Joost is een didactisch uitstekend en respectvolle leraar. Onze zoon raakte na wisseling van leraar bij hem weer enthousiast en vol zelfvertrouwen en trots. Joost ziet de leerling en neemt hem mee naar een hoger plan.

 2. Onze dochter van 7 heeft nu een paar maanden les bij Joost en is erg enthousiast. Hij kan op een leuke manier kinderen het pianospelen bijbrengen en weet haar te motiveren. Op een goede manier leert hij haar nog meer uit een stuk te halen en het mooier te laten klinken. De lessen zijn gevarieerd. Er wordt gespeeld uit een leerboek, maar ook met improviseren begint hij al vroeg. Daarnaast geeft hij achtergrondinformatie over de stukken en muziek. Al met al zijn wij en onze dochter zeer tevreden!

 3. Joost is erg goed in zijn vak. Zijn liefde voor muziek en dan met name de piano werkt ook nog eens aanstekelijk. Zowel het lesgeven als het contact en improviseren met de leerling(en) gaan hem erg goed af. Loopt een leerling even ‘vast’ op theorie of motivatie, Joost weet altijd weer iets te verzinnen waardoor er weer vaart en energie in komt. Even een stapje terug? Prima. Wat wil de leerling zelf? Joost wil het allemaal weten en komt met erg goede ideeën om aan wensen tegemoet te komen.
  Bijkomend voordeel van Joost als docent ten opzichte van andere scholen in de regio: hij geeft les aan huis, indien gewenst. Voor drukke gezinnen is dat echt een uitkomst.

 4. Ik ben een al wat meer gevorderde leerling, maar Joost weet mij nog erg veel te leren.
  We kunnen ook leuk samen ‘quatre mains’ spelen, en improviseren.
  Ik zou deze docent zeker aanbevelen, omdat je op een rustige en inspirerende manier veel leert.
  Mocht je een les verhinderd zijn, of op vakantie buiten de schoolvakanties, dan is er eigenlijk altijd wel iets te regelen.
  Super!

 5. Dankzij de proefles van Joost heb ik mijn jarenlange wens om piano te willen leren spelen om durven zetten in actie. Joost is een rustige leraar met veel kennis van zaken die elke les op een positieve wijze weet vorm te geven, zowel op technisch- en theoretisch vlak als op “durven leren en vrij zijn in je spel”.

 6. Een paar jaar geleden heb ik me met enige moeite laten overhalen om – na ongeveer een halve eeuw(!) – weer pianoles te gaan nemen. Daar heb ik geen spijt van gekregen. Integendeel: Joost is een deskundige en aimabele leraar. Met name op het gebied van interpretatie heb ik al veel van hem geleerd. Het aardige is, dat er daarbij geen sprake is van eenrichtingsverkeer. Wat ik ook zeer waardeer is, dat Joost mij volledig vrij laat in de keuze van de pianoliteratuur. Voor mij is het een uitdaging (en een sport) om stukken uit te zoeken die Joost nog niet kent. Kortom: van harte aanbevolen!

 7. Joost is een goede pianoleraar voor onze zoon. Hij blijft altijd positief en weet steeds te motiveren. Ook sluit hij aan bij de behoeften en wensen van het moment. Het improviseren vindt onze zoon ook altijd erg leuk.

 8. Onze kinderen (4, 7 en 9) hebben nu ruim een jaar les van Joost. Wij ervaren de lessen als prettig en de kinderen ook. Joost is kundig, rustig en speelt goed in op de individuele wensen en niveau’s van onze kinderen. Daarnaast kijkt hij bijzonder goed naar het aanleren van de juiste techniek. Een echte aanrader!

 9. Joost is een hele rustige pianoleraar die rekening houdt met de wensen en verwachtingen van de leerling. Als ouder word je gehoord en als kind wordt je gehoord en gezien. Samen de leeuw in de piano ontdekken of de ‘ratata’ spelen. Iedere week op ontdekkingsreis. Zoek je een pianoleraar die les geeft op maat, dan ben je bij Joost aan het juiste adres.

 10. Sinds september 2016 geeft Joost met veel bevlogenheid les aan onze zoon. We waarderen het zeer dat hij met veel geduld en rust onze zoon begeleidt. Hij daagt hem uit om net dat stapje meer te doen. Joost probeert aan te sluiten bij het kind en zoekt steeds mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Tevens staat plezier bij Joost voorop. Kortom, een pianoleraar om aan te bevelen.

 11. Joost geeft op een rustige en motiverende manier pianoles. Zijn lessen zijn inspirerend. Dus voor mij is iedere pianoles bij Joost een uitdaging.
  Nel

 12. Mijn dochter Cherie heeft sinds 1 jaar pianoles bij Joost. Het belangrijkste is dat ze blij is om piano te spelen, altijd enthousiast is als ze les krijgt van Joost en spelenderwijs het leert. Joost is een zeer bekwame en goede pianoleraar. Zo heeft hij ook een andere methode om ze noten te leren lezen (Klavierleeuwen, noten in de vorm van dieren). Hij heeft enorm geduld. De letterlijke woorden van mijn 7 jarige dochter zijn: “Hij is aardig, hij is rustig, hij is geduldig en hij is lief!”
  Daarnaast spelen ze ook iedere les samen en improviseren ze, een echte aanrader om je kind pianoles te laten geven door Joost.

 13. Joost geeft onze dochter van 9 al ruim een jaar les. Hij is technisch erg goed onderlegd en weet alles op een speelse manier op haar niveau over te brengen. Het plezier in het pianospelen is hierdoor bij onze dochter altijd gebleven. Wij zijn er erg blij mee!

 14. Joost is een enorme inspirator voor onze 7 jarige zoon. De methode, waar hij mee werkt spreekt onze zoon ook enorm aan. De vriendelijkheid en rust, die mijnheer Joost uitstraalt werken heel rustgevend voor onze zoon. En als het einde van de les wordt aangekondigd, is onze zoon altijd verbaasd en wil hij nog helemaal niet stoppen. Thuis kan hij dan ook de piano niet voorbij lopen, zonder te laten horen wat hij al kan. En dat is verbazingwekkend veel na 1 jaar!

 15. Ik heb mijzelf gedurende 9 jaar piano leren spelen en vond het tijd worden eens les te zoeken om mijn techniek te verbeteren. Aanvankelijk was ik een beetje zenuwachtig. Ik ging er van uit mijzelf wel het een en ander verkeerd te hebben aangeleerd en zag de bui al hangen. Straks heb je zo’n leraar die daar nogal gefrustreerd van wordt!
  Niets bleek minder waar. Joost is een hele fijne, rustige, persoon die zich moeiteloos aanpast aan jou wensen. Ik speel op gehoor in plaats van per bladmuziek, dit bleek voor Joost geen enkel probleem. Hij helpt mij nu mooi met het meer technische aspect van het spelen en wijst mij bijvoorbeeld op vingerzetting, manier van aanslag, technieken om sneller te spelen en zelfs een stukje theorie.
  Of je nou gevorderd bent of beginner, wat voor muziek je ook wil spelen, Joost is een super leraar met wie je veel plezier kan hebben!

 16. Onze zoon en dochter hebben het afgelopen jaar met veel plezier kennis gemaakt met piano spelen. Het is erg fijn dat Joost bij ons thuis les komt geven. Joost geeft op een hele rustige manier les en vertelt tussendoor leuke anekdotes over bekende componisten. Ook is er ruimte voor improviseren, wat mijn kinderen ook erg weten te waarderen.

 17. Joost geeft les aan Franz (8 jaar) en aan mij, Franz’ vader. Met Franz heeft Joost in korte tijd een vertrouwde band ontwikkeld. Op een speelse manier wordt Franz wegwijs gemaakt in het piano spelen. Met oog voor de techniek, maar vooral ook voor het plezier. Op die manier maakt Franz vorderingen zonder dat het dagelijks oefenen (dat natuurlijk wel nodig is) als vervelende verplichting wordt ervaren.

  Nadat ik in mijn jeugd 7 jaar les heb gehad was het voor mij in eerste instantie zoeken naar het juiste lesniveau. Nu ik dat gevonden denk te hebben, zijn de lessen van Joost niet alleen pianotechnisch maar vooral ook mentaal van waarde: Moet je een stuk door blijven spelen om aan te scherpen op details of doorgaan naar de volgende uitdaging? Wat verwacht je van jezelf gelet op beperkte oefentijd? Hoe om te gaan met iedere keer weer terugkerende obstakels in een pianostuk? Naast het geven van pianotechnisch instructies helpt Joost mij ook in het vinden van de juiste balans tussen ambitie en realisme.

 18. Sinds september 2016 geeft Joost met veel bevlogenheid les aan onze zoon. We waarderen het zeer dat hij met veel geduld en rust onze zoon begeleidt. Hij daagt hem uit om net dat stapje meer te doen. Joost probeert aan te sluiten bij het kind en zoekt steeds mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Tevens staat plezier bij Joost voorop. Kortom, een pianoleraar om aan te bevelen.

 19. Ik heb nu twee jaar pianoles van Joost Boekhoven. Met veel geduld heeft Joost mij de eerste beginselen bijgebracht. Ik kan nu al veel meer spelen dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Ik was al 63 jaar toen ik begon met de lessen. Ik gebruik de lesboeken van Alfred en Leonard en in overleg met Joost gebruik ik ook andere bladmuziek. Alles is goed afgestemd op mijn mogelijkheden en persoonlijke voorkeur, echt maatwerk dus. De lessen van Joost geven mij zelfvertrouwen, ook als het soms moeilijk is. Zijn vakmanschap, geduld, en begrip helpen mij enorm. Vooral zijn liefde voor de piano werkt aanstekelijk en maakt dat ik het oefenen ook leuk blijf vinden.

 20. Deze docent kan ik aanbevelen, omdat hij kundig is en dus een goede theoretische achtergrond kan geven, maar ook omdat er tijd wordt besteed aan plezier maken en het maken van een mooie klank. Het leren improviseren is ook erg leuk, met wat aanwijzingen is het makkelijker dan je denkt! 

 21. Joost is een erg goede docent. Ik heb nu nog maar een paar lessen van hem gehad maar ik zie mezelf met sprongen vooruit gaan. Het belangrijkste is dat ik naar hem toe kwam met een paar dingen die ik wilde leren,en daar zijn we nu mee bezig. heel fijn om mee samen te werken dus.,ik heb nog niet zo lang pianoles van Joost, maar voor zover ik kan beoordelen is het een goede docent, ik ben met mijn wensen naar hem toegegaan en hij kon meteen met mij aan de slag. op meerdere gebieden tegelijk. ik ben erg over hem te spreken.

 22. Ik heb nu een aantal lessen bij Joost gehad en het valt op dat hij in staat is om precies de mix te vinden tussen wat je eigen wensen zijn wat betreft de richting die je op wilt en wat hij aanbeveelt. Het is al eens gebeurt dat ik wat minder geïnteresseerd was in een bepaalde oefening maar hij wist me toch op een rustige manier over te halen het eens te proberen, met een zeer onverwacht goed resultaat. Ik vind Joost daardoor meer een begeleider in plaats van een leraar die zegt wat je moet doen. Hierdoor krijg je een gevoel van samenwerking die, wat mij betreft, de term ‘pianoles’ een extra laag geeft.

 23. Onze zoon Valentijn heeft sinds 1,5 jaar les van Joost. Onze jonge zoon wisselt altijd nogal met zijn inzet en concentratie, maar wij zien dat Joost hem met veel geduld en rust begeleidt. Hij daagt hem op een positieve manier uit om net dat stapje meer te doen. Joost zoekt steeds mogelijkheden voor verdere ontwikkeling in zijn pianospel. Plezier staat voorop! Dus wij raden hem zeker aan bij jonge kinderen.

 24. Joost is erg goed in zijn vak. Hij heeft veel kennis van muziek en componisten.
  Het is erg leuk om samen 4-mains te spelen, zowel uit een boek, als geïmproviseerde stukjes.
  Al met al kan ik zijn pianolessen van harte aanbevelen!

 25. Mijn zoon heeft sinds september 2015 pianoles bij Joost. Joost is erg rustig en geduldig. Hij zorgt ervoor dat mijn zoon van de lessen geniet en tegelijkertijd wordt uitgedaagd door het niveau van de muziek aan te passen en aan te geven wanneer hij een stuk onder de knie heeft en een nieuw nummer kan selecteren. Hij geeft mijn zoon een goede combinatie van moderne en klassieke liedjes. Ik raad Joost ten zeerste aan, omdat hij zowel leerling als ouders betrekt bij de ontwikkeling van zijn leerlingen.

 26. Joost geeft op duidelijke en rustige manier uitleg. Hij is betrokken bij mij als leerling en stemt zijn les af op mijn vraag en tempo. Hij is erg geduldig en flexibel en binnen de les is er ruimte voor improvisatie en samenspel. Hij stimuleert, daagt uit en zorgt ervoor dat je na de les weer enthousiast en meer kennis naar huis gaat.

 27. Als 56-jarige die nog nooit een piano, een noot of een notenbalk van dichtbij had gezien, ben ik als een echte beginner op les gegaan bij Joost. Nu vier maanden verder, ben ik dankzij de fijne lessen elke dag fanatiek aan het oefenen en spelen. Het is echt super leuk en het is ongelofelijk wat ik al kan spelen. Dankzij Joost die altijd rustig en vriendelijk is, mij mijn eigen tempo laat bepalen, die bijstuurt daar waar het nodig is en die tijdens de lessen verhalen vertelt die altijd iets te maken hebben met het niveau van dat moment. Er is ook ruimte om samen te spelen en we hebben vaak veel plezier. Ik kan iedereen aanraden om bij hem lessen te gaan volgen want hij is vakkundig, aardig en sluit naadloos aan bij jouw niveau.

 28. Ik speelde al vele jaren voor ik op les ging, maar sinds de lessen van Joost ben ik voor mijn gevoel pas echt aan het leren piano spelen. Je kunt met hem veel kanten op, en op veel verschillende gebieden kan ik steeds weer dingen van hem leren. Qua techniek, interpretatie, en ook muzikaliteit in het algemeen heeft hij veel te bieden. Ik vind het knap hoe goed hij kan luisteren naar wat ik speel, en daar vervolgens aanwijzingen over kan geven waar ik wat aan heb. Je kunt merken dat hij ervoor geleerd heeft om anderen dingen te leren. Hij is een betrokken leraar en ik ga er met veel plezier naar toe.

Geef een reactie