Over de lessen

Pianisten Klein en Groot is de pianopraktijk van Joost Boekhoven, docent sinds 1987.

IMG_3087 Joost (edited uitsnede voor Amazon, lagere res.) (foto Joop)

Het belangrijkste dat ik jou als leerling kan geven, is plezier in pianospelen. Daarvoor heb je een goede techniek nodig en die bied ik iedereen dan ook aan. De een wil daar meer tijd in steken dan de ander. Dat mag je natuurlijk zelf bepalen.

Ik laat je stukken spelen die aansluiten bij je smaak en gebruik daarnaast improvisatie om je een gevoel van vrijheid te geven bij het musiceren.

Vanaf de eerste lessen laat ik je ervaren dat muziek niet een serie noten is die je ‘goed’ moet spelen, maar bedoeld is om een sfeer op te roepen, gevoelens. Bij jou en bij je luisteraars.

Ook vertel ik leuke anekdotes over muziek, musici en componisten.

Bij iedere leerling is de aanpak anders, toegespitst op de individuele voorkeur en aanleg. Je zult dan ook kunnen kiezen uit verscheidene pianomethoden en uit klassieke stukken en populaire muziek.

De leeftijden van de leerlingen bij Pianisten Klein en Groot variƫren van 6 tot 87. Voor jonge leerlingen gebruik ik het unieke boek Klavierleeuwen. In deze nieuwe pianomethode spelen kinderen die nog niet aan noten lezen toe zijn allerlei stukken aan de hand van dieren; die staan elk voor een bepaald akkoord. Daarmee zijn afwisselende, speelse en soms echt indrukwekkende stukken geschreven.

 

Geef een reactie